Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szijjártó: Siker az alkotmányozás eddigi folyamata Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. április 12.

ImageÓriási siker az Alkotmányozás eddigi folyamata, mert egy rendkívül széles nemzeti konzultáció végén szavaztak a módosító indítványokról. - mondta a köztévé Este című műsorában hétfőn Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. - Nem lesznek vármegyék, és nem lesz gyermekek utáni szavazati jog, de bekerül az alkotmányba az önvédelem joga, és a nemzeti színű zászló definíciója. Elfogadta a parlament az alkotmányhoz benyújtott módosító javaslatokat.

Tovább...
 
Deák Lajosné indul az időközi önkormányzati választáson Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. április 11.

ImageBemutatta pártja május 8-i, időközi önkormányzati választáson induló jelöltjét Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Deák Lajosné (Györe Zsuzsanna) a 11-es választókörzet képviseletére készül Székesfehérvár Önkormányzatában. A tősgyökeres fehérvári, tanári végzettségű jelölt évek óta részt vesz a körzet közösségi életében, önkormányzati tapasztalatot pedig a Közgyűlés Humán Szakbizottságának szakértőjeként szerzett.

Tovább...
 
Újdonsült magyar állampolgárok honosítására került sor a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 11.

ImageSzékesfehérváron élő, a magyar állampolgárságot most megszerző személyek honosítására került sor a Hiemer-házban. Újdonsült honfitársaink ünnepélyes keretek között tették le a honosítási eljárás végén az esküt és kapták kézhez az erről szóló iratokat. Az eskütétel alkalmából a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte állampolgárainkat.

Tovább...
 
A fehérvári közösség létbiztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 11.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megújult szociális rendeletet fogadott el a legutóbbi közgyűlésen. A város szeretne tényleges segítséget nyújtani, hogy az egyének, a családok és a közösségek a – külső negatív hatások okozta - rendkívüli élethelyzetekben támaszkodhassanak erre a „védőhálóra”. A rendelet részleteit dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Kincses Zsolt Dávid, a Szociális ellátási és gyermekvédelmi Iroda vezetője sajtótájékoztatón ismertette.

Tovább...
 
Balog: Kultúra nélkül nincs felemelkedés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 11.

ImageÉrdekeltté kell tenni a romákat a változtatásban, ez azonban erőszakkal nem érhető el - mondta Balog Zoltán érdeklődésünkre. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárt többek közt az egységes európai romastratégiáról, annak tagállami végrehajtásáról és a hazai romatársadalom állapotáról kérdeztük. Balog a beszélgetésben kiemelte: csak társadalmi összefogással rendezhető megnyugtató módon a cigányság integrációja.

Tovább...
 
A kormánypártok őrzik előnyüket - Gyurcsány egyre népszerűtlenebb Nyomtatás E-mail
Írta: MNO   
2011. április 11.

Image2010 markánsan átrajzolta a magyar politikai térképet. Nem várt változások mentek végbe a szavazói magatartásban, a pártok erőviszonyaiban. Az események eredményeként a politikai térkép törésvonalai ma már nem ott helyezkednek el, ahol azt az előző csaknem két évtizedben megszoktuk. Pártok mentek, újak jöttek, velük érvényesnek hitt politikai fogalmak vallottak kudarcot.

Tovább...
 
A csatornázás lesz a fő téma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 11.

ImageLakossági fórumot tart Horváth Miklós Csaba, Öreghegy – Kisfalud önkormányzati képviselője április 12-én (kedden), 18.00 órakor, a Kisfaludi Közösségi Házban. A fórum meghívott vendége dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Csizek Tibor rendőrkapitány, Hullay Gyula projektmenedzser, Bozai István városgondnok, Páli Zsuzsanna főépítész és Nagy Zsolt közlekedési irodaveztő lesz.

Tovább...
 
Lejárt a jelölési időszak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 11.

ImageEldőlt, hogy kik indulhatnak az időközi képviselőválasztáson. - Pénteken 16 órakor lejárt a határidő, amíg jelöltet lehetett állítani a 11. számú választókörzetben kiírt időközi választásra. A Helyi Választási Iroda tájékoztatása szerint hat jelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság.

Tovább...
 
Vízmerő-víznyerő - verseny a megújuló energiahasznosításról a Vörösmartyban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 08.

ImageTegnap tartották a megújuló energiaforrásokat népszerűsítő vetélkedő döntőjét a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában, melyet immár harmadik alkalommal rendezett meg általános iskolásoknak az intézmény. A versenye a megújuló energiák hasznosítását, bemutatását célzó technikai vetélkedő volt. A „Guruló-naplopó” és a „Széltoló-vízlopó” után idén a „Vízmerő-víznyerő” eszközökön volt a sor.

Tovább...
 
Négy iskola fiataljainak véleményét kérték ki a diákfórumon Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 08.

ImageMegkezdődött a város ifjúsági stratégiájának összeállítása. Az anyag még idén a közgyűlés elé kerülhet, addig azonban sok, a mostanihoz hasonló fórum lesz. - A Belvárosi I. István Középiskola diákönkormányzati képviselőivel találkozott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.

Tovább...
 
Sportmajálisra várják a családokat május elsején Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 08.

ImageA sport kaphatja a főszerepet idén május elsején - egyebek mellett erről határozott a Humán Közszolgálati Szakbizottság a Vörösmarty Színházban megtartott ülésén. Az eseményre kétmillió forint jut a város büdzséjéből. A majálison több helyszín és rengeteg program várja majd a családokat, lesz sportbemutató, táborbörze, játszótér és GPS-es kincskeresés. A szakbizottság ülésén került sor a kulturális intézmények 2011-es évi munkatervének jóváhagyására is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17403 - 17413 / 20469